Podmladak 6 - 12 godina starosti


 

Posebnu pozornost Društvo posvećuje odgoju budućih vatrogasaca od njihve rane mladosti, kako bi zavolili vatrogastvo. Vatrogasac se može postati već od 6 godina starosti, a Hrvatska vatrogasna zajednica osmislila je i za najmlađe članove zanimljive vatrogasne vježbe primjerene njihovu uzrastu, pa tako za kategorije djece 6 - 12 godina postoji vježba s vatrogasnom brentačom gdje je cilj ekipe od 3 člana u što kraćem vremenu vedrima donijeti vodu u brentaču, te pumpanjem u što kraćem vremenu mlazom brentače porušiti metu.
Djeci je to zanimljivo i rado uvježbavaju tu vatrogasnu vježbu, pripremajući se za nastupe na Područnim, Županiskim ili nekim organiziranim Kup natjecanjima, kojih se i kad odrastu rado sjećaju, a prijateljstva stvorena u dječačkom dobu ostaju trajna.

 

Ladimirevci 05.10.2019.
Članovi pomlatka Dobrovoljnog vatrogasnog društvga Retfala Osijek pod budnim okom voditelja Ankice Klobučar, Ane Mađarić i zapovjednika Stjepana Jurmana provela je jedan predivan i zanimljiv dan na seoskom imanju Saliks u ugodnom druženju sa sportskim igricama u kojima su sudjelovali članovi pomlatka kao nagradu za sav uloženi trud u dosadašnjem radu i pripremama za 13  vatrogasnom natjecanju vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.
 

Područno vatrogasno natjecanje Vatrogasne zajednice Osijek, Dopsin 02.06.2018

 

Florijan 2018.
Povodom obilježavanja sv. Florijana naše društvo organiziralo je revijalno natjecanje najmlađih vatrogasaca, na kojem su nastupila djeca iz DVD - a Osijek Donji grad, DVD Ivanocac, DVD Sarvaš,
i naša ekipa. Na ovome revijalnom nastupu nije bila borba za prvo mjesto, nego je akcenat bio na druženju djece.

Fire Combat 2017.  
S prijašnjih vatrogasnih natjecanja