Mladež 12 - 16 godina starosti

 

Vatrogasna mladež su mladi vatrogasci starosti 12 - 16 godina kojima se također posvećuje pažnja. Za tu kategoriju budućih operativaca organiziraju se predavanja na kojima se upoznaju s osnovama vatrogastva, vatrogasnom opremom i radom sa istom putem vatroganih vježbi i natjecanja koja su osmišljena i primjerena njihovom uzrastu. Po završetku  predavanja o polažu ispit nakon kojega na odorama nose oznake vatrogasne mladeži što im je prvi čin u njihovom budućem vatrogasnom zvanju.
Kada postanu punoljentni s navršenih 18 godina starosti šalje ih se na specijalistički pregled na kojemu se utvrđuje sposobnost za obavljanje vatogasne djelatnosti, a po dobivanja Uvjerenja da su sposobni za obavljanje vatrogasne djelatnosti, školuju se dalje za vatrogasca i nakon položenog vatrogasnog ispita, uvodi ih se postepeno u sve vatrogasne intervencije gdje nastupaju sa svojim starijim kolegama pod budnim okom zapovjednika i tako stječu praktična iskustva u svom budućem vatrogasnom radu i stažu

 


                    
                    
 

Opatija 13.10.2019.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Retfala Osijek u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Opatija organiziralo je za članove svoje vatrogasne mladeži dvodnevni  edukativni izlet u Opatiju. zahvaljujući voditeljima obiju društava.

Ovaj izlet Dobrovoljno vatrogasno društvo Retfala Osijek organiziralo je  kako bih najmlađe članove nagradilo za postignute rezultate na dosadašnjim vatrogasnim natjecanjima te ih potaknula na daljnji rad i djelovanje u društvu.

Rad s vatrogasnim pomlatkom i vatrogasnom mladeži jedna je od najvažnijih aktivnosti Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala Osijek, no vatrogasci su suočeni s teškim zadatkom zadržavanja djece u vatrogastvu.

Voditelji mladeži Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala Osijek Ankica Klobučar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Opatija Katarina Gulin dogovorili su i u budućnosti iznimnu suradnju obiju društava između vatrogasne mladeži.  

 


 
Kamp vatrogasne mladeži u Fažani 2018.

 
 
Područno vatrogasno natjecanje Vatrogasne zajednice Osijek - Dopsin 02.06.2018.
Florijan 2018.
Uz ekipe djece, povodom sv. Florijana nastupile su i ekipe mladeži iz DVD Osijek Donji grad, DVD Ivanovac, DVD Tenja i naša ekipa DVD Retfala. . . .
I ovi nastupi su bili revijalnog karaktera, a druženje je bilo na prvom mjestu . . .  .  .
Predavanja i ispiti za vatrogasnu mladež 2017.  
Prijašnje ekipe vatrogasne mladeži