Vježbe i predavanja
 

Članovi našega Društva stalno se usavršavaju.
Vatrogasna zajednica Osijek svake godine organizira predavanja na kojima  polaznici stječu stručna znanja potrebna u vatrogasnim intervencijama, nakon kojih se polaže ispit, a polaznici koji ispit s uspjehom polože, dobivaju vatrogasni čin za koji su se usavršavali.
Uz ova stručna osposobljavanja u Društvu se planom rada na predavanjima teorijski i praktično upoznaaju i usavršavaju u radu s različitom vatrogasnom opremom i načinom gašenja pojedinih požara.
Ova predavanja im služe da se znaju ponašati i stručno postupati u svim vatrogasnim intervencijama s kojima će se susretati tijekom svoga poziva.
Uz predavanja i stručna usavršavanja svakog prvog četvrtka u mjesecu u Društvu je Dan tehnike, gdje se kontrolira ispravnost sve opreme kako one smještene u vozilima, tako i ostale u domu . . . . 
U svečanim prigodama organiziraju se i Javne vježbe, na kojima sudjeluju i druga gradska vatrogasna društva. Cilj ovih vježbi je uvježbavanje brzine i nastupa u različitim vatrogasnim intervencijama, te koordinirano djelovanje s drugim Vatrogasnim društvima na intervencijama

      
                         
 17.05.2018. Praktični rad s hidrauličnim škarama, agregatom za struju i reflektorom za osvjetljavanje mjesta intervencije noću.

       Taktički zadatak - Gašenje požara kata preko rastegače i unutarnja navala suhim mlazom i izolacijskim aparatima - travanj 2018

     Zapovjednik Stjepan Jurmman: Načelo taktičkog djelovanja vatrogasne grupe - teorijski dio - travanj 2018

                                 Goran Vranješ - Gorenje i gašenje  ožujak 2018

                                 Dr. Božić - Prva pomoć u vatrogastvu  ožujak 2018.

                                 Javna vježba u centru Retfale  na sv. Florijana 2013. godine