Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Retfala" Osijek
 


Puhački orkestar DVD - a  Retfala Osijek
Šandora Petefi 1  p.  p. 623
31106 Osijek Croatia

orkestar.dvdretfala@gmail.com

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Retfala" ima dugogodišnju tradiciju njegovanja puhačke glazbe. Pretpostavlja se da je i puhački orkestar osnovan iste godine kao i Društvo, jer se već na prvim dokumentima društva spominje voditelj glazbe.
Orkestar radi sve do 1941 godine kada zbog rata prekidaju s radom. Nastavak djelovanja slijedi 1946 godine, a tijekom djelovanja pokrenuto je nekoliko glazbenih tečajeva, gdje su se osposobljavali novi mladi kadrovi.
1991 godine orkestar ponovno prekida s radom, jer su većina njegovih članova bila u obrambenim postrojbama HV – a.
Nakon Domovinskog rata Puhački orkestar se ponovno aktivira i uspješno djeluje sve do današnjih dana.
Njegovih trenutačno 15 – tak članova tijekom godine nastupaju na Božićnom koncertu, Cvjetnu nedjelju, Prvosvibanjskoj budnici, Bakljadi, povodom proslave Dana domovinske zahvalnosti, sprovodima, obilježavanjima obljetnica Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Smotri vatrogasnih puhačkih orkestara i t. d.
Orkestar ima vrlo dobri suradnju s Puhačkim orkestrima DVD – a Petrijevci, Valpovo i Đakovo, s kojima se prema potrebi i nadopunjava s glazbenicima, ili zajednički nastupaju na pojedinim manifestacijama
Svi koji se želite priključiti radu orkestra dobro došli! a za sve obavijesti možete se obratiti kapelniku, koje će Vam sa zadovoljstvom dati željene informacije


Donedavni kapelnik : Željko Batrnek
mob. 099/5904-149

zeljko.batrnek@gmail.com

     

 

Božićni koncert u crkvi Uzvišenja Svetog križa u Retfali 28.12.2018

N
astup ispred crkve sv.leopolda Bogdana Mandića u Briješću 12.05.2018
Fotke s raznih dosadašnjih nastupa